Prp/ Vampire facelift

 

PRP (Platelet Rich Plasma) er behandling der man benytter pasientens eget blod for å oppnå foryngelse av huden samt anti-aging. Ved bruk av kroppens egne blodplater og deres vekstfaktorer tilfører man huden stimulanse slik at blodplatenes vekstfaktorer og signalmolekyler stimulerer produksjon av Kollagen og Elastin som får en naturlig fornyelse av huden.

Behandlingen tar utgangspunkt i bruk av pasientens eget blod og gir dermed ingen risiko for allergiske reaksjoner. PRP-behandlingen øker kroppens medfødte evne til fornyelse av ulike typer vev.

Platelet-Rich Plasma (PRP), er også kjent i utlandet som Selphyl eller Vampire Facelift.

De tilstandene som oftest kan dra nytte av PRP-behandling er: Fine rynker rundt øyne, nasolabiale folder (grovere rynker mellom nesevinge og munnvik), rynker omkring munnen, arr etter kviser, rynker i pannen, rynker på hals/nakke, poser og mørke ringer under øynene, strekkmerker og løs hud og Alopeci (hårtap).

PRP-behandling ventes også å gi stor effekt ved tynn, hengende hud under øynene, som er en tilstand som er svært vanskelig å behandle med konvensjonelle foryngende injeksjoner og laserbehandlinger.

Hva kan behandlingen gjøre for deg:

 • Redusere linjer og rynker

 • Jevnere hudfarge

 • Redusere porer

 • Redusere arr

 • Regenerer huden

 • Får sår til å gro

 • Gir glattere og fastere hud

 • Forebygger hårtap og får hår til å vokse

 • Reduserer strekkmerker

 • Solskader i hud

 • Poser under øyne

Klinikken tilbyr to typer prp behandlinger:

 • A-Prp som er en ren prp uten hyaluronsyre

 • CellularMatrix inneholder 2 ml hyaluronsyre(skinboost) som blandes med kundens platerike plasma.

Hvordan foregår behandlingen?

Dette er en helt naturlig behandling, da man bruker kundens eget blod. Dette gjør man ved at man tar en blodprøve med en mindre mengde blod, som deretter sentrifugeres, slik at blodets egne vekst -/stamceller blir konsentrert og høstet ut. Deretter injiseres dette i de aktuelle områdene som man ønsker å behandle. Dette er også en super forebyggende behandling. Det er alltid lettere å forebygge enn å reparere.

For de som ønsker å kjenne minst mulig ubehag, kan man få lagt på en bedøvende krem på området som skal behandles. Bedøvelseskremen ligger da på huden i ca 15 min. Selve behandlingen tar ca 30 min. Etter at man har fått injisert stamcellene/vekstfaktorene i de aktuelle behandlings-områdene, brukes microneedling/dermapen over området, slik at det lages mikroskopiske hull i huden. Deretter masseres den resterende mengde med stamceller/vekstfaktorer i overhuden, slik at overhuden også blir behandlet.

(For mer info om micro-needling/dermapen, se behandlings-oversikten)

Man kan kombinere behandlingen med flere av våre behandlinger for å få et enda bedre resultat.

Prp er effektiv å kombinere med hyaluronsyre, non-crosslinket.

Behandlingen utføres av offentlig godkjent helsepersonell.

Hvilke prosesser skjer i forbindelse med behandlingen:

PRP er en foryngende cellebehandling, som gjennom vekstfaktorer/stamceller i blodceller stimulerer hudens cellefornyelse, produksjon av collagen og elastin. Dette medfører at huden får tilbake sin glød og fasthet. Behandlingsresultatet når sin topp etter ca. 4-6 mnd.

Passer behandlingen alle:
Det er ingen former for allergiske reaksjoner, og alle kan behandles i alder 21 – 100 år, samt alle hudtyper.

Gravide, blødere eller pasienter med kreftdiagnose behandles ikke med denne behandling.

Etter behandlingen:
Etter behandlingen vil man være rød og litt hoven i det behandlede området. Rødheten forsvinner som regel i løpet av de første 24 timene, hevelse etter ca. 48 timer. Blåmerker kan oppstå, disse forsvinner i løpet av 7 til 14 dager. Her kan man bruke Arnica D30 i forkant og etterkant av behandlingen og Arncia salve i etterkant for å redusere faren for å få blåmerker. Man kan også benytte den reseptfrie kremen Hirudoidkrem i etterkant av behandlingen for å redusere blåmerker.

Hvor mange behandlinger/hyppighet:
Det anbefales 1–3 behandlinger i året avhengig av hudens utgangspunkt.

Intervallene er 12 uker mellom behandlingene.

Behandlings-effekten er langtidsvarende.

Når en har oppnådd ønsket resultat, trenger de fleste 1-2 vedlikeholdsbehandlinger i året.

Resultatene ved PRP-behandling varer lengre enn ved injeksjon av hyaluronsyre og kollagen, som begge absorberes av kroppen.

Ved PRP behandling holdes huden hel og bivirkningene er kortvarige og forbigående.

Dette gjør PRP-behandling til en sikker og trygg form for behandling.

Det tar mellom 15 og 30 minutter fra blodprøvetaking til injeksjonen.